Wat Is Het Verband Tussen Spiritualiteit En Paranormale Krachten

 

facebook
twitter
google
pinterest

 

 

 

Wat is het verschil tussen spiritualiteit en paranormale ervaringen en is er überhaupt een verschil?

Nu in de meeste gevallen gaat spiritualiteit over een spirituele levensfilosofie; het is een bepaalde levensfilosofie.

Nu in mijn ervaringen van allerlei spirituele en esoterische en religieuze dingen te onderzoeken, gaat het in de meeste gevallen
om een mengeling of soms wat verwaterde versies van onder andere veel dingen die in Azië beschikbaar zijn.

♥ Bij ware spirituele ontwikkeling doet zich naarmate men verder stijgt in die niveaus van spirituele ontwikkeling,
zich het vermogen of het potentieel voor voor paranormale vermogens, paranormale krachten of vaardigheden.

Dat betekent niet dat wanneer er geen paranormale  vaardigheden optreden dat er geen spirituele evolutie is maar minstens treedt naarmate men verder evolueert het potentieel voor paranormale ervaringen op.

Of je die dan gebruikt of niet dat is een heel ander verhaal. Maar minstens is het potentieel aanwezig.

Als je kijkt naar yoga bijvoorbeeld,

♥ in de meeste gevallen is yoga vervallen tot een soort spirituele aerobics,

waarbij aan dat soort ervaringen weinig of geen aandacht wordt besteed. Terwijl als je kijkt naar yoga zoals de yogis die beoefenen, dan vormen die paranormale ervaringen een heel belangrijk onderdeel van heel hun systeem.

Wanneer je spiritualiteit beoefent op een praktische manier dus niet louter een theoretische, filosofische manier dan zijn
er bepaalde stadia van ontwikkeling en naarmate je vordert in die stadia van ontwikkeling treden bepaalde paranormale
ervaringen op.

In verschillende systemen van ontwikkeling blijken die ervaringen niet per se gelijk te lopen maar wel te  overlappen. Dus dat betekent dat je ze misschien niet op hetzelfde tijdstip of dezelfde fase van ontwikkeling ervaart, maar dezelfde vermogens blijken in verschillende systemen van spirituele ontwikkeling toch voor te komen.

Nu is als je dan enkel en alleen gefocust bent op die paranormale ervaringen is het dan nog spirituele ontwikkeling?

Nou dat hangt van af van hoe dat je die plaatst, hoe dat je ermee omgaat. Als het enkel een vermogen is zoals je oefent om te sprinten  of zoals je oefent om een zwaarder gewicht te kunnen tillen, dan is het een andere beleving dan dat je dat vermogen ontwikkelt  om op een heel ander niveau met de realiteit om te gaan of een hoger niveau van inzicht te ontwikkelen over hoe dat de  realiteit in elkaar zit.

In dat laatste hebben die paranormale vermogens een functie in het onderzoeken van de realiteit en het beleven van die realiteit op verschillende niveaus van de werkelijkheid.

Terwijl als je het eerder doet om de vermogens zelf dan kan het een afleiding zijn en als je dan hoort over gevaren verbonden
aan paranormale krachten dan wijst het eerder daar wat op. Wanneer je die krachten gaat ontwikkelen bijvoorbeeld puur om de kracht zelf of om macht.

 

Ontvang Nieuwe Tips Via E-mail

Meld je gratis aan voor de Greater Potentials nieuwsbrief en ontdek de 3 essentiële sleutels om jouw volledige potentieel te activeren.

privacy Ik respecteer jouw privacy en houd ook niet van spam.

 

 

Koenraad Rau ware spirituele ontwikkeling brengt potentieel tot paranormale krachtenpraktische spiritualiteit en spiritueel ontwikkelen