Hoe Kun Je Een Astrale Projectie Of Uittreding Tijdens Een Droom Herinneren

 

facebook
twitter
google
pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Een van de dingen die gebeuren terwijl dat je slaapt, is dat het waakbewustzijn is uitgeschakeld en dan is het onderbewustzijn actief. Het onderbewustzijn is het enige wat dan actief blijft van de verschillende bewustzijnsniveaus.

Doordat dat waakbewustzijn niet actief is, krijgt jouw energetisch lichaam meer bewegingsvrijheid. Het kan iets vrijer bewegen en wat er in dat proces gebeurt, is dat het wat uitzet en in sommige gevallen zelfs wat boven het fysieke lichaam gaat zweven. Wanneer het verder weg zweeft van het fysieke lichaam dan heb je een uittreding of een buitenlichamelijke ervaring.

Nu de vraag of je die informatie die tijdens zo een uittreding of astrale reis optreedt of je die informatie terug kunt herinneren, dat hangt er een beetje vanaf of je ook jouw dromen kunt herinneren want dat proces is gelijkmatig. Wanneer je jouw dromen bewust kunt herinneren bij het ontwaken dan helpt dat om een astrale reis of een uittreding ook bewust te herinneren.

Het is namelijk zo dat wanneer je teruggaat naar het lichaam en de ervaring die je daar buiten had, heeft een veel subtielere informatie als inhoud dus je brengt die subtielere ervaring en subtielere informatie breng je met het energetisch lichaam terug naar het fysiek lichaam.

Nu of je daar op het niveau van het waakbewustzijn je dat kunt herinneren dat hangt dan vanaf of je ook jouw dromen zou kunnen herinneren in de meeste gevallen. Dus op dezelfde manier als je dromen kunt herinneren of je kunt stimuleren dat je jouw dromen herinnert, kun je op dezelfde manier ook je oefenen om jouw astrale reis of uittredingen beter te herinneren.

Namelijk met een droomdagboek, waar je op het moment dat je ontwaakt jouw droom opschrijft en dat zorgt er dan voor dat je die ook beter gaat herinneren naar de toekomst toe. Dus alsof je jouw onderbewustzijn een signaal geeft van he dit is belangrijk voor mij.

Nu bij een astrale reis, omdat die informatie veel subtieler is, hangt het dan ook wat van af of je met die informatie kunt omgaan. Kun je niet volledig herinneren ok maar je zult je stukjes minstens kunnen herinneren.

Hoe maak je dan het onderscheid tussen een astrale reis of een gewone droom? Niet elke droom is natuurlijk een astrale reis of een uittreding. Nu hoe maak je het onderscheid? Door die ervaringen elke keer op te schrijven in zon dagboek kun je de verschillen leren kennen en je kunt gaan onderscheiden hoe dat informatie zich aan jou presenteert in een gewone droom en hoe dat die informatie zich presenteert in de astrale dimensie want er zal een verschil zijn. Dus op die manier kun je een beetje het onderscheid maken maar dat kun je door ervaring. Maar het begint met het oefenen van het onthouden.

Nu die astrale reizen of die uittredingen worden soms verward maar een van de signalen die weergeven of het het een is of het ander is het terugvallen in het lichaam. Maar het is niet omdat je dat terugvallen hebt in jouw lichaam dat het per se een astrale reis moet geweest zijn. Soms kun je hebben dat je opeens plots ontwaakt en een beetje een schok hebt, dat jouw spieren zich plots aanspannen nou dan kan het zijn dat dat gebeurt juist omdat het astraal lichaam terugkomt in het fysiek lichaam en zich weer verbindt met het fysiek lichaam en dat het een beetje als vallen aanvoelt waardoor je een beetje een schok hebt.

Soms echter kan het zijn dat je dit fenomeen ervaart omdat jouw lichaam in een diep ontspannen staat geraakt. En in die diepe ontspannen staat voelt het voor het lichaam hetzelfde alsof dat je aan het vallen bent. Als je aan het vallen bent, is er een punt waarop je iet of wat gewichtloosheid ervaart. Nu dat voelt voor het lichaam hetzelfde aan als wanneer jouw lichaam echt volledig, totaal ontspant. Ook dan kan het zijn dat jouw geest erop reageert met een reflex om je te beschermen in een val door de spieren eventjes aan te spannen.

Nu, goed soms is het die reflex van ontspannen zijn, in andere gevallen in het het terugkeren in het lichaam. Ook daar hoe maak je het onderscheid?

Door ervaring, door die ervaringen op te schrijven. Eenmaal dat je in staat bent om namelijk jouw astrale reis te herinneren, ja dan is het duidelijk want het is niet alleen het vallen dat je ervaart, het is heel het verhaal dat ervoor gebeurt dat je ook ervaart. Dan is het onderscheid makkelijker waar te nemen.

 

Ontvang Nieuwe Tips Via E-mail

Meld je gratis aan voor de Greater Potentials nieuwsbrief en ontdek de 3 essentiële sleutels om jouw volledige potentieel te activeren.

privacy Ik respecteer jouw privacy en houd ook niet van spam.

 

 

Hoe maak je het onderscheid tussen een astrale reis of een gewone droom

 

 

Of je de informatie tijdens uittreding astrale reis kunt herinneren