Manipuleert corona jouw geest?

Met enige afschuw zie ik hoe de covid besmettingen blijven toenemen. Terwijl veel mensen er heel licht mee omgaan.

Ik sta versteld van al de “alternatieve” theorieën en meningen waarmee sociale media worden overspoeld. En die af en toe ook in mijn mailbox belanden.

Mensen spreken over complot theorieën en een verborgen agenda’s, tja misschien… maar waar het nu om gaat is de agenda van het virus zelf.

Maar hier is het ding…

Eerder schreef ik over wat ik in meditatie had geleerd over het virus. Het wil vooral 1 ding…

Groeien, vermenigvuldigen, zich verspreiden.

Het probleem is dat hetzelfde gedrag in onze genen zit. Wij mensen zijn dan ook overwegend sociale wezens, zoekend naar verbinding met andere.

Net dat gedrag speelt in het voordeel van de agenda van het virus.

Elk gedrag dat je stelt waarmee het virus de kan groeien, zich verder kan verspreiden, speelt in de kaarten van het virus.

En elk gedrag dat je stelt dat het voor het virus het moeilijker maakt om zich te verspreiden, helpt je om als mensheid zo snel mogelijk dat virus terug te dringen.

Er is de bizarre regel van de 1,5 meter “sociale afstand”. Waar mensen het zo moeilijk mee hebben – logisch, het gaat in tegen hoe wij als mensen altijd hebben geleefd. Tegen onze natuur.

Voor onze geest is 1,5 meter moeilijk voor te stellen, beter was er over 2 meter gesproken. Maar goed er is iets anders…

Terwijl wij mensen minder en minder zin hebben in de maatregelen, profiteert het virus van om zich aan te passen, om te muteren.

Uit bronnen in de medische sector weet ik dat
1) het virus besmettelijker wordt – het wil zich immers verder verspreiden
2) het virus ook al via de lucht begint te reizen – logisch het wil zich verspreiden. Het gevolg is dat 1,5 m geen veilige grens meer wordt. Het virus dat via de lucht reist kan wel 4 meter afleggen.

Wat kun je dan doen om te verhinderen dat het virus zich verder kan verspreiden, hoe kun je de natuurlijke aard van het virus tegenwerken?

Dankzij een mondmasker. Een simpele, goedkope oplossing. En ook daar hoor ik al de “alternatieve theorieën” en excuses waarmee mensen komen om er geen te hoeven dragen….

Ook wat dankzij onze overheden die een tekort of een gevreesd tekort aan maskers trachten te voorkomen, door de bevolking te vertellen dat ze niet nodig zouden zijn, niet nuttig…

terwijl in Azië, waar het virus voor het eerst overging op de mens, op dat moment het virus al bijna was teruggedrongen onder meer dankzij de mondmaskers.

Dit is een voorbeeld van het “fragmentarisme” waar ik 10 jaar geleden in Het Evolutie Manifest over schreef.

In deze situatie lijkt dezelfde aanpak die ik voor spirituele groei gebruik, nuttig voor de volksgezondheid: Kijk naar wat werkt en doe dat na.

Net zoals ik voor de ontwikkeling van het hoger menselijk potentieel luister naar de mensen die daadwerkelijk resultaten hebben behaald, en in veel mindere mate naar allerhande zweverige theorieën, is de snelste weg naar een maatschappij zonder virus hier ook een kwestie van te kopiëren wat werkt…

Quarantaine, mondmaskers, afstand, ontsmetten.

Onpopulaire woorden.

Maar je kunt gewoon zien dat het werkt, het bewijs is er. Het wiel moet niet opnieuw worden uitgevonden.

In China, Thailand, Japan, Nieuw Zeeland zijn er al samenlevingen zonder het virus of zo goed als zonder virus. Binnen een paar maanden.

Waar zit het verschil? In de nadruk die een maatschappij en overheid legt op individualisme, individuele vrijheid, economische belangen en gezondheid.

En daar heb je ‘m…. het ego.

Mensen vinden redenen en allerhande excuses om geen mondmasker te dragen, om hun vrijheid niet op te geven…

Om hun gewoonten en individuele vrijheid niet eventjes tijdelijk op zij te hoeven zetten ten voordele van het groepsbelang.

Ik geef nu al heel dit jaar geen workshop, opleiding of retreat omdat ik het onverantwoord vind om mensen in deze omstandigheden enkele uren bij elkaar te zetten.

Ik schrik van al de excuses waar collega’s mee komen om hun evenementen maar te kunnen laten doorgaan, ” 100% corona veilig” (bekijk zeker even de video…)

Het gaat niet alleen om het gegeven of je zelf ziek wordt of niet, het gaat erom dat je zonder het te merken besmet kunt zijn, en ondertussen andere kunt besmetten. Precies zoals het virus het wil.

Wanneer mensen in grote getallen in het ziekenhuis behandelt moeten worden, gaat die mankracht en plaats ten koste van andere behandelingen.

Daardoor zijn er nu al mensen die hun behandeling tegen kanker stopzetten of niet beginnen.

Er is niks spiritueel aan, het is het ego, en misschien wel de invloed van het virus op mensen hun geest om ons gedrag te beïnvloeden zodat het virus kan doen wat het wil… zich verder verspreiden.

Jouw lichaam is jouw gereedschap voor spirituele groei. Zorg goed voor jouw gezondheid. Zorg goed voor jouw lichaam zodat je tijdens dit leven zo ver mogelijk kunt komen in jouw spirituele evolutie.

Dus…

Hoe gebruik je een mondmasker veilig?

Ontsmet jouw handen telkens voordat je het masker aanraakt om op te zetten.
En ontsmet jouw handen dan opnieuw om het masker terug af te zetten.
(Of in het kort ontsmet jouw handen telkens voordat je aan het masker komt.)
En natuurlijk bedekt het jouw mond en jouw neus.

Want ik zie zelfs de politici die de volksgezondheid beheren, hun masker even afzetten, in hun zak steken voor een foto momentje of zo en dan gewoon zo weer opzetten.

Het masker en het ontsmetten geeft je een mogelijkheid om jouw geest, bewustzijn en aandacht te trainen. Door je bewust te zijn van wat je hebt aangeraakt, of je jouw handen al hebt ontsmet,….

Blijf gezond!