Een blik in Poetin's geest

 • Catharina schreef:

  Interessant. Dat Poetin vanuit angst reageert dacht ik altijd al. Interessant zou ook zijn om Zelensky op deze manier te analyseren en/of andere grote wereldleiders. In mijn opinie ontstaat een oorlog uit een veelheid van oorzaken. Angst, macht en emotionele onvolwassenheid spelen daarbij - zo ziek ik het - ook een niet onbelangrijke rol.

 • Daniel Moens schreef:

  Verbranden / ik verbrand/ ik verbrandde/ inhoud interessant

 • trident schreef:

  No offence hé, maar politieke voorkeur uitspreken zonder gepolariseerd te geraken is glad ijs Koenraad.

 • Pieter de Bondt schreef:

  Mooi om te horen dat we allemaal in de basis gelijk zijn! Bij het missen van de Liefde , gaan we ons beschermen, bouwen we muurtjes om ons heen waardoor we de verbinding met de ander niet meer ervaren . Dat kan een heleboel ellende geven om je heen … Het is moeilijk te aanvaarden dat P. dezelfde mens is als ik… maar iets is misgelopen in zijn leven . Ik zal hem niet in zijn mensheid veroordelen , al zijn zijn daden niet goed ! Compassie met de mens P.

 • Rik schreef:

  super

 • JEAN-PIERRE schreef:

  Super

 • Marie De Keersmaeker schreef:

  Heel duidelijk. Dank je wel!

 • Hanneke schreef:

  Interessant Koenraad om het gedrag van Poetin van die kant te bekijken. Dank je wel voor deze uitleg.

  De laatste zin die je zegt wordt helaas afgebroken en ik zou ook nog graag horen wat je daarin te zeggen hebt.
  Je zegt: wat ik altijd heb gezien is, iemand die in die ongezonde staat van bewustzijn zit en die staat van niet verbonden zijn en dan wordt de video afgebroken.

 • Julia schreef:

  dank je wel voor je inzicht .Graag willen we nog wat meer uitleg hoe we met zijn allen kunnen bijdragen voor meer oplossingen Julia

 • Koenraad Rau schreef:

  Oeps... Goed dat je het even zegt. Bedankt.
  Ik zei dat wanneer iemand in die ongezonde staat van bewustzijn zit en in dergelijke spiraal terechtkomt waarin steeds meer die ongezonde elementen van bewustzijn worden gestimuleerd, dat dit meestal niet goed eindigt voor die persoon.

  In de praktijk is wat je daar dan ziet zelf destructief gedrag, problemen met de fysieke gezondheid, of heftige reacties uit de omgeving en dergelijke.
  Het probleem is dat mensen aan het einde van zo een negatieve spiraal soms ook hun omgeving meetrekken en schaden, niet enkel zich zelf.

 • Frederik schreef:

  Is het misschien mogelijk, om Putin extra liefde toe te sturen, om die negatieve spiraal waar hij in zit, te verzwakken, en op den duur te veranderen in een positieve spiraal?
  Ik probeer ook iets bij te dragen, zodat het spoedig vrede wordt.

 • Anneke schreef:

  Interessante visie, echter ik mis het plaatsen van Poetin’s acties in de context van het imperialistische westen. Verander de wereld begin bij jezelf/ Europa.

 • Rene De Beule schreef:

  Op welke wijze kan iemand Poetin hiervan op de hoogte brengen....

 • Koenraad Rau schreef:

  Dat is misschien vreemd in deze situatie. Maar dat is inderdaad het soort energie dat hij zou kunnen gebruiken. Een soort moederlijke liefde. Een knuffel van een matroesjka.

 • Koenraad Rau schreef:

  Dat is een goed inzicht Pieter.
  Ik leg dat niet expliciet uit in deze video, maar dat is inderdaad een onderliggende conclusie.
  Afhankelijk van welke zaden van bewustzijn in iemand worden gevoed, zal iemand een kant op gaan of een andere.

 • Marijke schreef:

  De vraag is of anderen aan 'onze kant' ook empathisch zijn. M.i. willen ze allen hun gelijk halen met zo min mogelijke oorlogen oid.

 • f.hoefnagel schreef:

  Goed dit alles te weten

 • Jan schreef:

  Interessante blik op de geest van deze man! De eerste zin van jouw mail over deze video was: 'ik verbrande bijna mijn hoofd om deze video op te nemen'. Ik was benieuwd hoe je dat verklaart? En leg je contact met het bewustzijn van Poetin om tot deze informatie te komen? Dat had ik graag gehoord, want daar was ik heel benieuwd naar n.a.v. je mail. Dank alvast!

 • Koenraad Rau schreef:

  Het is vooral belangrijk om te beseffen dat elke actie een gevolg heeft.
  Elke oorzaak een gevolg.
  Wat op een bewustzijnsniveau het meest logische lijkt om te veroorzaken, is dat vanuit een hoger perspectief misschien juist helemaal niet.
  Wees je heel bewust van het het rad dat je in beweging zet.
  Het beste om te doen is het lijden van anderen verminderen. Er zijn vele manieren waarop dat kan.

 • Koenraad Rau schreef:

  Gewoon een grapje omdat mijn kale knikker steeds meer in de felle zon kwam te zitten.

  Ja voor dit soort inzicht maak je tot op zekere hoogte contact. Al het bewustzijn is verbonden.

 • Anya schreef:

  Putin laat zich graag op de foto zetten met schattige honden puppies. Komt dan zij empathische kant dan een beetje naar boven? Hij wil graag op die manier zijn zachte kant laten zien?

 • Robert schreef:

  Hi,
  Dank voor je terechte analyse van Poetin. Echter door jou voorgestelde oplossingen zoals vriendelijke betogingen en bewoordingen e.d. zullen niet werken bij deze man.
  Poetin is exponent van een meer dan 100 jaar systeem van repressie en terreur in eigen land. De wortels daarvan zijn terug te vinden in de politieke overwinning van dit mensonwaardige systeem (mengsel van Tataren en Hunnen = agressief steppen volk) van de Bolsjewieken op de Mensjewieken in het jaar 1903 en verder 1917, de val van en de moord op de tsaar en zijn gezin, en de daarop volgende vijf jarige bloederige Russische burgeroorlog van 1917-1922 waar deze Bolsjewieken hun absolute macht vestigen van Vladivostok tot en met Oekraïne.
  Deze machthebbers hebben na de val van de Sovjet-Unie hun macht voortgezet in het bestuur van de Russische Federatie.
  Het is een al meer dan honderd jaar oud systeem van paranoïde angst cultuur en de absolute macht aan één leider. Kortom, het gaat niet om één gek verknipt persoon (is ook zo opgeleid in de kgb) maar om een enorme clan die dit land op basis van absolute en maffia macht met angstcultuur regeert. Deze machtige clan heeft absoluut geen belangstelling voor westers of esoterisch gefilosofeer doch alleen in de absolute en ondemocratische macht over het bestuur van hun land.
  Het probleem is dan ook niet makkelijk op te lossen want deze clan zit over heel Rusland stevig in het zadel en smoort iedere oppositie onverbiddelijk met harde hand.
  Het is al meer dan 100 jaar keiharde maffia met staatsmacht (met kernwapens). De ergste bestuursvorm die je je kunt voorstellen als bestuur van een land en voor zijn omgeving.
  Gorbatsjov en Jeltsin waren slechts uitzonderingen op de regel en hebben het beide niet gered om de beoogde (democratische) hervorming en het stoppen van het bloedvergieten als ook het stoppen van het steevast politiek moorden tot een succes te brengen. De bolsjewistische (maffia met staatsmacht) clan is veel groter en sterker dan men inziet.
  Poetin is slechts een voorbijkomende leider (na Stalin e.d.) in dit al meer dan honderd jaar onafgebroken systeem.
  Er zit voorlopig geen verandering in dit dodelijke systeem aan te komen. Zie jij wel een (politieke) oplossing?

 • Koenraad Rau schreef:

  Ik doe niet aan politiek. Ik doe aan de transformatie van bewustzijn. Misschien bevat dat gelijk wel het antwoord op die vraag.
  Poetin is te ver heen, hij heeft zijn lot al geschreven.