Is Er Een Verband Tussen Eten En Spirituele Groei?

http://www.VerbodenGeheimen.com/Meditatie.html

 • heel leuk filmpje, nuttig, zeker ook omdat sommige mensen 'blind' vasthouden aan 1 iets is het mooi om te zien dat dingen tijdelijk en variabel zijn, iedereen is verschillend.

  handig om te weten als mensen willen vasten, zonder zich flauw of leeg te voelen: ga sapvasten, bij voorkeur met verse sappen van groenten of fruit.

  succes!
  groeten, natasja van ooijen

 • Michel van Rijn schreef:

  Hoi Koeraad,
  Helemaal eens wbt de magenetron iedereen zou moeten weten
  wat de magnetron met het voedesel doet.
  Alternatief stomen, of een pan water opzetten aan de kook brengen vuur laag
  draaien met verpakking in het water leggen 10 minuten met deksel op de pan.

  Groten, Michel

 • ilze schreef:

  goed eten en je prettig voelen lijkt mij erg belangrijk, veel alcohol of andere drugs lijken mij niet erg gezond maar er zijn mensen die het gevoel hebben dat ze zich sneller in een meditatieve gerichtheid voelen komen, ik vind de antwoorden van Koeraad heel goed
  dank daarvoor, ook voor de tips
  warme groet ilze

 • Koenraad Rau schreef:

  Drugs en dergelijke kunnen de bewustzijnsstaat veranderen. Het probleem is dat het gebeurt zonder luciditeit in het bewustzijn, meestal zonder controle, en zonder de energetische processen.
  Het gaat dan niet om evolueren maar om slaafs afhankelijk te zijn van de susbstantie om het bewustzijn te veranderen.
  Het verschil met meditatie is dat men daar de staat van bewustzijn verandert en met training het waakbewustzijn in steeds diepere lagen met heldere zuivere waarneming actief houdt. Daar uit komt evolutie.

 • ilse schreef:

  liefde overstijgt alles

  maar zuivering van het lichaam is altijd een verlichting ervan

 • Andy schreef:

  hallo, ik kwam hier eens zien, ik lees daar over verbanden tussen eten en spirituele groei....

  Natuurlijk hebben wij allemaal geleerd te eten om ons te voeden...
  Veel mensen weten (nog) niet iedereen kan leren zich te voeden met zonlicht (je kunt je lichaam "ombouwen" een zonnepaneel te zijn) en "eten" achterwege laten gebeurt vanzelf.
  Er zijn nu een paar duizend mensen op deze planeet die "lichtwezens" geworden zijn door een eenmalige training dat ong 2.5 j duurt (hier in Belgie toch, omdat de zon niet altijd schijnt).
  In het stadium waarin ik nu ben, begin ik eten steeds meer als last te ervaren dan als voeding. Het kost me dagen om me terug maximaal te voelen als ik eens een maaltijd eet zoals iedereen. Ik eet op dit moment uit goesting, niet om me te voeden.
  Mijn oa "intuitie" komt sterker uit...
  Dit is allemaal gewoon leuk.
  De epifyse enz... zouden kleiner worden als je "ouder" wordt (ouder worden is een zichzelf waarmakende illusie), de zon zet het aan het groeien !!!

  .....Mijn ervaring in (zelf)ontwikkeling is dat ALLES draait om awareness, bewustzijn. En ieder mens heeft de keuze welke manier hij of zij vindt of doet om meer bewustzijn te bereiken.

  De technieken van Koenraad zijn fantastisch, dat is een feit.