Overleven zonder eten en leven van licht energie door meditatie? Buddha Boy

Een interessante reportage over de Buddha Boy en de verbazingwekende gebeurtenissen daar rond in Nepal. Helaas enkel in het Engels.
Sommigen zeggen dat het de reincarnatie is van Boeddha, maar hij zelf ontkent dat. Zou trouwens niet kunnen aangezien de absolute staat van verlichting een einde aan wedergeboorte impliceert, tenzij de betrokkene anders zou wensen.
De jongen mediteerde gedurende enkele jaren onafgebroken.

Deel 2:

Deel 3: In dit deel gaat het kort over de geheime Tibetaanse methode van Tumo die monnikken gebruiken om extreme innerlijke hitte op te wekken in meditati. Ooit zag ik delen van de training en die bevat gelijkaardige elementen met de ademhalingsoefeningen zoals die in het programma in Bali worden aangeleerd en waarvan mij een tijd terug door een zeer ver gevorderde meester werd bevestigd dat die daadwerkelijk het energetisch potentieel van mensen verhogen.

Deel 4:
In deel 4 gaat het over het effect van meditatie waarbij energie uit het licht of de zon wordt gehaald en die blijkbaar mensen in staat stelt om lang zonder eten te kunnen. Grappig is de westerse wetenschapster die probeert de situatie in haar kader in te passen en dan concludeert dat het niet kan omdat het niet in haar beeld van de realiteit past… niet of ze dat beeld eventueel moet aanpassen.

Deel 5:
Hier een tweede poging om de jongen onafgebroken te filmen.
Uiteindelijk verdween hij, maar bleek dan onder de grond in een soort bunker te zijn gaan mediteren.
Nu komt hij geregeld uit meditatie en spreekt soms mensen toe.

Wat denk je ervan? Laat iets weten hier onder, of neem deel aan de discussie op mijn Facebook pagina.