Thaise Avonturen

Loi Krathong festival, elke 12e maand van de maan kalender in Thailand. In Bali en Thailand volgt men een maan kalender. Waar mooi versierde bootjest met bloemen, wierrook, kaarsen en dergelijke te water worden gelaten.
Oorspronkelijk was het om Boeddha en de godin van het water te eren.

Een zuiverings ritueel
Duizenden mensen offeren een bootje met een kaarsje en geven de intentie mee om iets negatiefs te doen wegstromen uit hun leven, terwijl ze de energie van het water of de water geesten iets offeren. Mensen geven de intentie om hun boosheid, wroeging of andere negatieve gevoelens en gedachten weg te doen stromen.

zuiverings ritueel

Mensen eren de geest die bij het gebied van deze universiteit hoort.
Dat zegt heel veel en toont hoe verschillende culturele bodems voor een andere ontwikkeling kunnen zorgen.
Aan de universiteit is een geest gelinkt en mensen worden verwacht die te respecteren voordat ze aan hun studies beginnen.
Elke universiteit heeft zijn eigen geest. In dit geval gaat het om de geest van iemand die ook magische kracthen had uit occulte wetenschap.
Dat zegt dus heel veel... als een universiteit een geest an zich linkt. Zo een centrum van academische bezigheden dat zo  openlijk die zaken uit de niet fysieke realiteit aanvaard. Niet als een patroonheilige die ooit was, maar als een geest die nog steeds is...

Mensen bieden respect aan geesten

Een beeld van Boeddha met daarvoor een beeldje van de geest van de figuur met magische krachten die gelinkt is aan het grondgebied van deze universiteit.Boeddha en de persoon wiens geest wordt vereerd voor de universiteit.

Offers voor de geest.
Mensen die kunnen communiceren met geesten, krijgen door wat een geest graag heeft, en dan offeren mensen dat.
Hier heeft de geest graag zoete drankjes. Je ziet de frisdrank, kokosnoten.
Soms sluiten geesten ook deals, waarbij ze iets speciaals beloven als ze een bepaald iets krijgen.
Of soms laten ze gewoon weten wat ze graag hebben als offers.
Ik was in Bali iets na de tweede aanslag daar enkele jaren terug. In een tempel zat politie die vertelde dat de geest die daar was de namen van de daders zou geven als ze zijn zwaard dat in die tempel ligt drie nachten bewaakten. En inderdaad na drie dagen ging een vrouw in trance en werd tijdelijk bezeten door die geest, waarbij hij de namen liet weten via haar.

offesr voor geesten in Thailand
Dit is een beeld van de figuur gelinkt aan deze universiteit.
In veel Oosterse landen is een beeld een bezield iets of een link naar de ziel de wordt afgebeeld met het beeld.

Deze figuur had magische krachten door zijn kennis van de occulte wetenschappen

Allemaal beeldjes...
In deze zaal schudden mensen met stokjes tot er een valt. Vervolgens kijken ze naar de betekenis van het numer dat op dat stokje staat.

Bezielde beeldjes
De geest die bij deze universiteit hoort houdt ook van dans en muziek. Iemand die succes behaalde na zijn studies en iets behaalde na daarvoor te bidden bij deze geest... bedankt hem door een grote groep te laten optreden met traditionele dans en zang. Alle mensen mogen dan gratis komen.
Geest houdt van traditionele dans en helpt met het manifesteren van doelen

 • marietje schreef:

  beste Koenraad;;;dank jewel voorde foto s ik vindt ze
  prachtig,en ik wardeer iedereen die er van geniet en
  laat alle mensen in hun waarde.ik hoop dat ik van u
  nog heel wat moois mag ontvangen...

  liefs Marietje

 • Linda Poorte schreef:

  Heel bijzonder allemaal
  Veel liefs

 • Viviana schreef:

  Hallo Koen ,zeer intresant is dat hé....doet me aan onze training in Bali denken zeker onze tempelbezoeken en meditatie.....wanneer gaan we terug?
  Energie en lichtvolle groeten
  Viviana

 • Jeannet Mulder schreef:

  Hi Koenradus,

  Dank voor het mededelen van je ervaringen.
  Is alles niet een wishful thinking?
  Elk individu heeft een eigen geest in de universele
  geest. Hoe meer bundeling hoe meer kracht men inzet.
  Bij toetreding tot een geest,-universiteit neemt men zich 'eigen' de al het geïntegreerde bestaande,dientengevolge 'gebeurt'er dan iets.
  Het is ongetwijfeld waar dat zo 'scholen' ontstaan, waarop gebouwd wordt.

  Veel inzicht, heil en zegen toegewenst, en voor heel de mensheid.
  Jeannet

 • Johan schreef:

  Beste Koenraad en lezers,

  Ik heb bijzonder genoten van de foto's en het verhaal. Vind het mooi dat men een intentie maakt om het negatieve weg te sturen en dat koppelt aan een actie.

  Ook het verbinden met een Hogere Bron (God) is heel mooi. Zo kunnen we ook contact krijgen met de Meesters (noem het geest(en) ) als we dat willen. Zij horen iedere hulpkreet van ons en doen veel nuttig werk op de achtergrond (vaak onzichtbaar voor ons, maar ze kunnen zichzelf wel zichtbaar maken voor ons en doen ook dat heel vaak...maar nooit tegen iemands vrije wil in... )

  Zou nog lang kunnen doorgaan, maar laat het even hierbij. Een goede conclusie zou wellicht kunnen zijn dat er meer is tussen hemel en aarde dan we kunnen zien...

  Ik zou tot slot iedereen het boek willen aanraden van Baird T. Spalding - De meesters van het verre Oosten, Hun leven en leer...

  Groeten,
  Johan

 • Koenraad Rau schreef:

  Hmm Dat boek bevat een aantal interessante verhalen en voorbeelden van de dingen die mogelijk zijn... echter het is vals. Een van de betrokkene heeft later toe gegeven dat de gebeurtenissen nooit hebben plaatsgevonden. Zo iets vind ik dus niet kunnen. Dit is niet het enige voorbeeld trouwens van een populair boek dat op leugens is gebaseerd. Daarom dat het goed is intuïtie scherp te ontwikkelen zodat je aanvoelt wanneer iets niet in de haak is.

 • Koenraad Rau schreef:

  Ok een aantal mensen vroegen naar meer informatie over die geest... het is een beetje een spook verhaal.
  Wel er was eens heel heel lang geleden...
  Een soort cowboy met de naam เจ้าพ่อมอดินแดง (Jow-pho-mo-din-dang)...
  Hij vond het voornamelijk aangenaam vertoeven in het gebied waar nu de universiteit staat.
  Hij was de leider van een groep cowboys, maar dat was ook een soort maffia.
  Op een dag stal hij wat olifanten van iemand. De eigenaar achtervolgde hem toen en doodde hem. Hij begroef de man recht staand in de grond.
  Alleen besefte hij niet helemaal dat hij dood was.
  Mensen die door dat gebied moesten reizen vroegen hem om bescherming en om zonder problemen door het gebied te reizen.
  Over de tijd heen besloten mensen daar een universiteit te zetten. Maar toen ging er vanalles mis. Als er iets gebouwd was was er bijvoorbeeld sterke wind die het vernietigde, of er gebeurde ongelukken. De werken liepen enorme vertragingen op.
  Later haden veel mensen die aan de universiteit waren verbonden ongelukken op de weg in die omgeving.
  Uiteindelijk ging men voor de universiteit ten rade bij mensen die de geschiedenis van het land kenden en vernamen ze het verhaal, ze namen contact met iemand die met de geesten wereld kon communiceren. Die vertelde dat ze de betrokken geest geen toestemming hadden gevraagd en moesten respecteren.
  Vervolgens bouwde de univerisiteit een soort gebedshuisje of tempeltje voor hem.
  Daarmee verdween het onheil in het gebied.
  Nu moeten nieuwe studenten zich bij hem gaan aanmelden en hun eerbied tonen voordat ze aan de universiteit beginnen te studeren.