Thaise Avonturen

Loi Krathong festival, elke 12e maand van de maan kalender in Thailand. In Bali en Thailand volgt men een maan kalender. Waar mooi versierde bootjest met bloemen, wierrook, kaarsen en dergelijke te water worden gelaten.
Oorspronkelijk was het om Boeddha en de godin van het water te eren.

Een zuiverings ritueel
Duizenden mensen offeren een bootje met een kaarsje en geven de intentie mee om iets negatiefs te doen wegstromen uit hun leven, terwijl ze de energie van het water of de water geesten iets offeren. Mensen geven de intentie om hun boosheid, wroeging of andere negatieve gevoelens en gedachten weg te doen stromen.

zuiverings ritueel

Mensen eren de geest die bij het gebied van deze universiteit hoort.
Dat zegt heel veel en toont hoe verschillende culturele bodems voor een andere ontwikkeling kunnen zorgen.
Aan de universiteit is een geest gelinkt en mensen worden verwacht die te respecteren voordat ze aan hun studies beginnen.
Elke universiteit heeft zijn eigen geest. In dit geval gaat het om de geest van iemand die ook magische kracthen had uit occulte wetenschap.
Dat zegt dus heel veel… als een universiteit een geest an zich linkt. Zo een centrum van academische bezigheden dat zo¬† openlijk die zaken uit de niet fysieke realiteit aanvaard. Niet als een patroonheilige die ooit was, maar als een geest die nog steeds is…

Mensen bieden respect aan geesten

Een beeld van Boeddha met daarvoor een beeldje van de geest van de figuur met magische krachten die gelinkt is aan het grondgebied van deze universiteit.Boeddha en de persoon wiens geest wordt vereerd voor de universiteit.

Offers voor de geest.
Mensen die kunnen communiceren met geesten, krijgen door wat een geest graag heeft, en dan offeren mensen dat.
Hier heeft de geest graag zoete drankjes. Je ziet de frisdrank, kokosnoten.
Soms sluiten geesten ook deals, waarbij ze iets speciaals beloven als ze een bepaald iets krijgen.
Of soms laten ze gewoon weten wat ze graag hebben als offers.
Ik was in Bali iets na de tweede aanslag daar enkele jaren terug. In een tempel zat politie die vertelde dat de geest die daar was de namen van de daders zou geven als ze zijn zwaard dat in die tempel ligt drie nachten bewaakten. En inderdaad na drie dagen ging een vrouw in trance en werd tijdelijk bezeten door die geest, waarbij hij de namen liet weten via haar.

offesr voor geesten in Thailand
Dit is een beeld van de figuur gelinkt aan deze universiteit.
In veel Oosterse landen is een beeld een bezield iets of een link naar de ziel de wordt afgebeeld met het beeld.

Deze figuur had magische krachten door zijn kennis van de occulte wetenschappen

Allemaal beeldjes…
In deze zaal schudden mensen met stokjes tot er een valt. Vervolgens kijken ze naar de betekenis van het numer dat op dat stokje staat.

Bezielde beeldjes
De geest die bij deze universiteit hoort houdt ook van dans en muziek. Iemand die succes behaalde na zijn studies en iets behaalde na daarvoor te bidden bij deze geest… bedankt hem door een grote groep te laten optreden met traditionele dans en zang. Alle mensen mogen dan gratis komen.
Geest houdt van traditionele dans en helpt met het manifesteren van doelen